Stränder och bad

Malaga är den spanska Solkustens huvudstad, men har en ljuvlig blandning av storstadspuls och slappt strandliv; man väljer antingen det ena eller det andra, beroende på dagsform – eller både och. På de gyllene stränderna kan man breda ut sina badlakan, slå upp sina solstolar, smörja kroppen med solskyddande kräm och sedan spendera dagen med att njuta av de vackra vyerna, det friska vattnet och den varma sanden mot huden. I bakgrunden hör man surret från strandpromenaden. Vattnet vid Malagas kust är friskt och salt, underbart uppfriskande under sommarens heta månader, men kan kännas lite kallt under våren och försommaren.

Baños del Carmen

Baños del Carmen är en charmig, central liten strand kantad av strandbarer och åtkomlig via Picassopromenaden. Malagas vackra gamla badpaviljong ligger här och väntar på att rustas upp.

La Caleta

Centrala Malaga har sin egen vackra badstrand, som inte är stadens bästa, men helt klart den mest lättillgängliga. I bakgrunden reser sig Malaga stad stolt och framför en breder det till synes oändliga, intensivt kornblåa havet ut sig. Stranden är ungefär en kilometer lång men fortsätter i praktiken vidare under andra namn.

La Malagueta

Detta är en konstgjord strand som man kommer till via Picassopromenaden. Ovanför stranden surrar folklivet dag som natt, och restauranger och barer fylls ständigt på med nya besökare. Här finns det möjlighet att hyra solstolar och parasoller och försäljare av allt från drycker till tapas ser till att man aldrig är hungrig eller törstig.

Pedregalejo och El Palo

strand i malagaÖster om Malagas centrum ligger Pedregalejo, en fantastisk strandremsa som innehar blå flagga. Här finns allt man behöver för en heldag på playan – duschar, solstolar, parasoller, livvakter och lekplatser.

Efter Pedregalejo kommer man till El Palo som också är en trevlig och familjevänlig strand, man har fixat kustlinjen för att göra den större och mer bekväm för besökare. Även här hittar man bekvämligheter som duschar, solstolar och parasoller. Det är en lång promenad, kantad av barer och restauranger och den ligger alldeles ovanför stranden.

Playa San Andres

Väster om Malagas hamn ligger denna strand som känns igen på mils avstånd på grund av de höga gamla skorstenarna från sockerfabriken.

San Julian Guadalmar

Tycker man om golf och vill kombinera lata dagar vid havet med golfrundor så är detta stranden; strax ovanför San Julian Guadalmar ligger nämligen Parador Malaga Golf Hotel. Annars är denna strand känd för sina många nudister.