Nöjen

Mat

mat i MalagaMalaga har ett stort utbud av intressanta restauranger och barer och variationen är stor. Tapas är ett spanskt koncept som går ut på att var och en istället för en stor huvudrätt beställer in flera olika små rätter som alla vid bordet delar på, och på detta vis hinner man smaka massor av mat under en enda kväll. Malaga är känt för sina fantastiska tapas och guldkornen bland tapasbarerna är många då den generella kvaliteten är hög.

  • Lamoraga är en ljus och modernt inredd gastrobar som kombinerar klassiska tapas med mer experimentella rätter.
  • Ett mer traditionellt, andalusiskt tapashak hittar du på Plaza de Uncibay 8. Ajo Blanco, som baren heter, surrar konstant och atmosfären är gemytlig med en balanserad mix av lokalbor och turister. Gazpachon som serveras här hör till de bästa man kan få tag på i hela Malaga.
  • El Orellana är en riktig klassiker bland Malagas tapasbarer. Detta originella ställe har serverat tapas sedan 1938 och är sedan länge kändisarnas favoritställe att äta tapas på. Menyn innehåller över 60 olika tapasrätter.

Vill man någon kväll äta på en mer traditionell restaurang finns det givetvis även i denna kategori en hel del att välja bland:

  • Mandacure bjuder på traditionellt, andalusiskt kök, men med en twist. Det är trevlig stämning här, utan att vara påträngande. Restaurangen är belägen precis mitt emot hamnen.
  • Maricuchi ligger vid Pedregalejopromenaden, öster om Malagas centrum. Här serveras fantastiska räktallrikar, sardinspett och musslor i tappningar som aldrig riktigt tillagats så här någon annanstans, men ändå känns de så självklara.
  • En av de mest magiska restaurangerna i Malaga är La Reina Zingara. Här blir man spådd av en romsk kvinna snart efter att man slagit sig ner i en av de eleganta stolarna. På väggarna hänger Picasso- och Dalímålningar i original och ibland bjuds man på underhållning i form av magdansöser eller livemusik. Trots allt detta är den fantastiskt goda maten väldigt prisvärd.

Vin

Malaga är världsberömt för sina söta viner. I staden finns flera spännande vinbarer, och vinturer arrangeras där man går från en exklusiv vinbar till andra för att smaka de närproducerade vinerna.

Nattliv

Malaga är en liten storstad med en befolkning på bara strax över en halv miljon. Trots detta lämnar nattlivet i staden inget att önska. Här finns massor av nattöppna barer, diskotek, klubbar och alternativa ställen att spendera långa nätter på.